Marjolijn

Hoi! Ik ben Marjolijn. Kort en bondig over mijzelf vertellen is niet mijn sterkste kant. Niet uit schaamte, maar ik communiceer eerder in energie & non-verbaal dan woorden.

Dit geeft meteen mijn struggle van vroeger aan. Alsof ik Russisch sprak en de rest Nederlands. Ik pikte dingen op die anderen niet zagen of hoorde, waardoor mijn omgeving mij vaak niet begreep.

Voelde me vreemd, buitengesloten en alleen. Daardoor ging ik me aanpassen en wel zo erg dat ik op mijn 33e werd opgenomen met een eetstoornis. Daar zat ik dan als jonge moeder.

Van toen naar nu

De opname heeft me best wat gebracht, maar ook veel niet. Protocollen werden ingezet, maar hielpen me niet echt verder. Het heeft er voor gezorgd dat ik diep van binnen voelde ‘dit kan anders!’.

Nu, jaren later, ben ik hier. Als therapeut en ervaringsprofessional. Vertaler van wat niet zichtbaar is, maar wel is opgeslagen in je lichaam. Stukjes van jou die nog in ‘toen en daar’ leven terwijl het ‘hier en nu’-tijd is.

Ik zie mezelf als verbinder voor dat wat jij wel voelt maar nog geen woorden aan kan geven. Of juist veel praat, maar nog niet voelt in je lichaam.

foto collage met foto's uit het leven van Marjolijn Knippels

Marco

Ik ben Marco. Opgegroeid onder de rook van Rotterdam waar ik duidelijk de ‘niet lullen maar poetsen’ mentaliteit heb meegekregen.  Niks mis mee aan de buitenkant, maar niet handig als je heel gevoelig bent.

Met een vader uit de scheepvaart was ik altijd heel graag op of in het water. En een moeder die me de zorgzaamheid bij heeft gebracht.

Eenmaal naar de middelbare school in de grote stad, waar niemand mij kon beschermen behalve ‘iets in mij’, kon ik niets anders dan overleven.

Van buiten groots en stoer, van binnen trok ik me terug in mijn eigen wereld en had ik andere manieren om aan de realiteit te ontsnappen.

Van toen naar nu

Die tijd heeft me veel gebracht, maar ook weer niet. Ik wist me prima staande te houden, bergen vrienden en was overal te vinden. Jaren laten begon het te knagen, want zoals het toen ging kon het niet verder.

Cold Turkey gestopt met verslavende middelen, zonder dat iemand het wist, want ik deed dit wel ff zelf! Inmiddels sta ik hier, naast Marjolijn, gelukkig en getrouwd. Niet alleen met haar, maar ook met mezelf.

Verzacht, meer in verbinding en realiseer me dat mijn eigen ervaring onwijs helpend en helend is voor anderen. Trauma & Relatie gaat niet alleen om jou en mij, maar ook de relatie die je hebt met het leven en de mensen om je heen.

Als therapeut en ervaringsprofessional loop ik met je mee, geef woorden aan wat er (nog) niet gezegd kon worden. Samen sparren, samen zijn en vooral vanuit nieuwsgierigheid gaan ontdekken.

Waar gaan we voor?

Realisatie dat er een leven is voorbij schuld, schaamte, woedde, agressie en destructief gedrag. Dat gedrag voortkomt uit ingrijpende gebeurtenissen waarvan het beeld vaak ontbreekt.

Rustig, respectvol en gelijkwaardig aanwezig zijn bij de dynamiek die zich van binnen steeds herhaalt. Je kan immers iemand wel uit de oorlog halen, maar de oorlog niet direct uit iemand.

Iedereen heeft recht op een plek, alles hoort erbij, dus ook alles in jou. Daardoor ontstaat er meer samenhang, begrip, respect en komen talenten en kwaliteiten weer naar voren.

Van isolatie naar integratie en wij doen dus niet aan loslaten 🙂

“Ik heb de reis al zo vaak in mijn hoofd gemaakt, maar toen het lichaam erbij kwam viel alles letterlijk op zijn plek’. Ik voel nu zoveel meer vertrouwen, sta steviger en merkt dat ik keuze’s heb in plaats van dat het me overkomt.”

– Renee –

Emotionele onveiligheid

Een open en eerlijk gesprek over mijn leven. Mijn gezin van herkomst, normen en waarden, gevolgen daarvan en hoe ik uiteindelijk in de kliniek belandde.

Hoe emotionele onveiligheid door kan werken in je leven, ondanks dat ouders het beste met je voorhebben. Ook zij weten niet wat ze niet weten. Een weg van hobbels en bobbels, maar uiteindelijk mijn vuurtje weer aanwakkert en ik steeds meer terug kom bij mezelf.

Gezien bij LOVO

In 2018 mocht ik bij Claudy mijn verhaal delen. Toen vooral op HSP moeders gericht.

Nu begeleid ik vrouwen die bereid zijn hun eigen proces van herstel en heelwording aan te gaan. Naar de oorzaken van issues. Waardoor ze niet steeds terug worden getrokken door triggers uit het verleden, maar vooruit kunnen.

Scroll naar top
Trauma & Relatie draait op SYS Platform SYS Platform - Platform voor Coaches & Opleiders